Megdicsérte Matolcsyt az IMF

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége kedvezőnek nevezte az ország középtávú kilátásait a magyar gazdaság stabil növekedése, valamint kockázatainak a hagyományos és nem hagyományos eszközökkel folytatott sikeres mérséklése következtében, egyben hangsúlyozták a versenyképességi fordulat folytatásának szükségességét.
Szepesi Anita, 2017. március 8. szerda, 17:10
Fotó: Reuters

Az IMF küldöttségét és Michaela Erbenovát, az IMF Magyarországot is magában foglaló Közép- és Kelet-Európai Országcsoportjának ügyvezető igazgatóját szerdán fogadta Matolcsy György jegybankelnök, aki egyben a Nemzetközi Valutaalap magyarországi kormányzója is, valamint a jegybank vezetése. A találkozón áttekintették Magyarország gazdaságpolitikai eredményeit, valamint az idei és jövő évre várható makrogazdasági kilátásokat - írta az MTI.

Az MNB MTI-nek eljuttatott szerdai közleményében összegezte a találkozón elhangzottakat. Azt írták, az IMF támogatja a gazdasági növekedés gazdaságpolitikai fókuszba helyezését, az MNB ennek érdekében folytatott hitelösztönző programjait és a pénzügyi rendszer kockázatainak mérséklését szolgáló makroprudenciális intézkedéseit. Az IMF küldöttsége megállapította, hogy a monetáris politika megfelelően támogatta a gazdaságot - írta a jegybank.

Felidézték, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja Khaled Sakr misszióvezető irányításával 2017. február 23. és március 8. között látogatott Budapestre a szokásos éves gazdaságpolitikai konzultáció keretében. Az IMF valamennyi tagországról évenkénti gyakorisággal készít gazdaságpolitikai értékelést.

A Nemzetközi Valutaalap szakértői május végéig készítik el látogatásuk tapasztalatait is tartalmazó végleges jelentésüket, amelyet az IMF igazgatótanácsa is megtárgyal.

HOZZÁSZÓLÁSOK