Megérkezett a havazás

Hétfő reggelre megérkezett a havazás Magyarország hegyvidékeire. Az észak-keleti országrész síkvidéki területein jelenleg is esik a hó - látható az Időkép webkameráin is.
Domokos László, 2017. november 20. hétfő, 07:41
Fotó: Stocksnap

Az OMSZ friss prognózisa szerint hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, emellett futó zápor, hózápor kialakulhat.

A nyugati, északnyugati szél az Észak-Dunántúl, a főváros és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, északkeleten várható elsősorban fagy.

Majd hétfő este az éjszaka első felében még változóan felhős idő várható, majd északnyugat felől beborul az ég. Kedd hajnalig csak néhol lehet zápor, hózápor, hajnaltól északnyugat felől azonban mind több helyen valószínű csapadék; főként eső, a hegyekben és északkeleten inkább havas eső, hó. A szél csak helyenként élénkülhet meg. A késő esti -2, +4 fokról hajnalra általában +3 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép forrása: StockSnap.io.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK