Meghalt a beteg - az MSZP feljelentést tett

Az MSZP gondatlanságból elkövetett emberölés miatt feljelentést tett a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála miatt és az egészségügyért felelős Kásler Miklós miniszternek a lemondását követeli - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2018. október 5. péntek, 15:37
Fotó: Pixabay

Bangóné Borbély Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Akadémiai utcai székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ismét bebizonyította az alkalmatlanságát akkor, amikor képes volt kirúgni egy pótolhatatlan szakembert az intézetből.
Ennek most tragédia a végeredménye: a miniszter döntése egy ember életébe került - hangoztatta.

A szocialista politikus közölte, nem lehet miniszter az, akinek az alkalmatlansága miatt egy ember meghalt, de gyanúsított és vádlott még lehet belőle.
Közölte, a nap folyamán feljelentést tett Polt Péter legfőbb ügyésznél az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Szerinte a Fidesz-kormány károkozása a betegellátásban bizalmatlan, rettegő betegekben és hozzátartozókban, menekülő munkaerőben, tönkrement egészségekben, gondatlanságból és hanyagságból kioltott életekben mérhető.

Az ellenzéki képviselő szóvá tette, Orbán Viktor miniszterelnök nem érzi úgy, hogy felelősséggel tartozva az egészségügy helyzete miatt azonnal fel kellene mentenie Kásler Miklóst. Szerinte a korábban orvosként dolgozó miniszter megszegte orvosi esküjét, ezért azt hétfőn a Parlamentben átnyújtja neki.
"Hogy idézzek tőle: a tízparancsolat azt mondja, hogy ne ölj. Mi meg azt mondjuk: Kásler Miklós, takarodj!" - fogalmazott.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, az elhunyt szívbeteget az Emmi saját halottjának tekintik. A sajtótájékoztató végén a képviselő egy fekete zászlót kötött ki az minisztérium ablakának rácsához.

Sajtóhírek szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből elbocsátott szívsebész egyik 55 éves betegének speciális egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok megérkeztek, a sebész elbocsátása már zajlott, így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

Fotó: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kutyauto, 2018.10.06 08:06

@kutyauto: Hozzáteszem, hogy mi nem dugdosunk borítékot. Nyíltan megkérdeztem a dokit az első szakvizsgálat után az állami helyén, hogy mivel tartozunk? Mondta hogy semmivel, mondjuk ez is a természetes. Ha azt mondta volna hogy 10 ezer forint, akkor kifizettem volna és béke. Ehhez képest sem az állami, sem a fizetős magánrendelésén nem tud normálisan kiszolgálni a kiszabott szabályos keretek között. Mégis hogyan kéne csinálnom, hogy működjön a dolog? (a full magánkórház anyagi okokból nem működik)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kutyauto, 2018.10.06 07:58

Régen ha panaszod volt és a háziorvos nem tudta egyértelműen diagnosztizálni és kezelni, akkor beutalt a kórházba ahol kivizsgáltak pár nap alatt.
Ma szakvizsgálatra utal be, ahová hetek múlvára kapsz időpontot, majd onnan esetleg továbbküldenek CT-re ahol szintén vársz két hetet a vizsgálatra, majd szintén két hét a lelet megszületése... Ezzel aztán visszamész a szakrendelésre, persze nem azonnal. Több mint 6 hétre kaptuk az újabb időpontot. Szóval elvizsgálgatnak 3-4 hónapig, miközben a gyanú jó eséllyel valamilyen emésztőrendszeri rákbetegség.
A beteg 84 éves, tán úgy vannak vele minek ezt a diagnosztikát elsietni !?
Hab a tortán, hogy az orvos magánszolgáltatónál is rendel. Megkerestük, hogy a 6 hétnél korábbi időpontot kérjünk, gondoltuk megfizetjük a magánvizit 20 ezer forintos árát. Nézze meg a leletet és mondja meg mielőbb, hogyan tovább.
Áh, ne gondold, 5 nappal tudott korábbi időpontot mondani magánban.
Szóval a beteg vár, panaszai vannak...Mégis mennyi pénzzel lehetne felgyorsítani a folyamatot? Betegként csak tévelyegsz ebben az átláthatatlan fertőben.

A mostani szívsebészes sztoriban is egyértelmű, hogy a doktor tulképpen magánpraxist folytatott a GOKI-ban. Egy kis része hivatalos, dokumentált, a többi meg már inkább "magán", dokumentáció nélkül... bár az érprotézis 6 milliós árát gondolom végül nem a beteg fizette volna ki, az majd csak bekerült volna a rendszerbe valahogy. A gyártótól visszacsorgott volna a megfelelő jutalék a dokihoz... Erre jön egy orvosilag inkompetens igazgató, aki kirúgja a jó doktort - mellesleg igazolható - gazdasági vádak alapján, miközben lesz.rja a doktor "félhivatalos" betegeit. Az nem az ő dolga, legfeljebb meghal a szerencsétlen.... Remélem mind a kettő megkapja a magáét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html