Megijedt a kormány? - előrehozzák a béremelést

A kormány előrehozza az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért nyolc százalékos béremelését januárra - értesült a Népszava.
Domokos László, 2018. január 24. szerda, 09:34
Fotó: Napi.hu

Ez annyit ér majd, mintha 2018-ban egy havi többlet bért kapnának az érintettek.

A többéves egészségügyi béremelési programban legutóbb novemberben kaptak emelést a szakdolgozók, akkor 12 százalékot. Ez azonban a nemzetgazdaságban amúgy is kötelező minimálbér emelés miatt az ágazat bérpozícióját kevéssé javította, összecsúsztak a fizetési kategóriák. Ezért követelték a szakszervezetek a korábbi bérmegállapodás módosítását, az újabb emelés előbbre hozását - számolt be a napilap.

Január nyolcadikán az MD-EDDSZ soron kívüli egyeztetést kért Lázár János miniszterelnökséget vezető, Balog Zoltán humán- és Varga Mihály gazdasági minisztertől, valamint Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól. Eközben a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is ágazati bérrendezést sürgetett.

A Népszava úgy tudja, az érdekvédők jelzései után Orbán Viktor miniszterelnök lépett, és így megszülethetett az a kormánydöntés, amely szerint a szakdolgozók novemberi béremelését előrehozták januárra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.01.24 17:34

Választások előtt a népnek osztogatnak egy keveset aztán majd a haveroknak nem keveset. Lesz itt bambi fagyi körhinta is áprilisra :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.01.24 15:02

meg hat. az egeszsegugy tipikusan az a terulet, ahol semmit nem tudott tenni. erre egy demonstracio csak raerositett volna. a diaktunteteseket sem szereti a kormany, tudjuk miert.

viszont sokkal erdekesebb volt, hogy egy masik cikkben megemlitettek, hogy a szagszervezett celja az europai apoloi berszint 75%-nak az elerese. berszintet es nem vasarloerot emlegettek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html