Megint lecsapott a NAV-kommandó

Három illegális fémtelepet számolt fel a NAV.
Napi.hu, 2014. március 14. péntek, 08:33
Fotó: Napi.hu

A NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága  átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett Budapesten és Pest megyében a fémtörvény március 1-jei változása miatt. Az akció elején három illegális fémtelep bukott meg, ahol a pénzügyőrök összesen 74 tonna fémhulladékot foglaltak le - közölte a NAV sajtóosztálya.

Az akció során a vámhatóság különös figyelmet fordít a fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező gazdálkodóknál az új szabályok betartásának ellenőrzésére, valamint az illegális fémkereskedelem visszaszorítására, a magánszemélyek által saját ingatlanukon tárolható fémekre vonatkozó mennyiségi korlátok helyszíni ellenőrzésére, az érzékeny anyagok leadására és értékesítésére, illetve a fémhulladék értékesítésére vonatkozó előzetes bejelentési, átvételi és jóváhagyási kötelezettség teljesülésére.

A jogszabályváltozás és az ennek érdekében elrendelt akciósorozat célja többek között a természetes személyeket is érintő szigorítással a lopások megakadályozása, azok eredményes felderítése, valamint a kulturális javakban, a köz- és magántulajdonban okozott károk és az adóelkerülés megelőzése.

Az ellenőrzéseknek már eredménye is van, mivel a pénzügyőrök 3 különböző pest megyei helyszínen (Dabason, Gyömrőn és Mikebudán) eddig több mint 5 millió forint értékű, 74 tonna fémhulladékot (köztük különféle réz és alumínium kábeleket), valamint a különböző fémhulladékok mérésére szolgáló mérlegeket és megmunkálásához szükséges eszközöket foglaltak le és szállítottak el. Az eljárások végén összesen több mint 17 millió forint pénzbírság kiszabása várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.14 09:09

...így helyes...,mindenfelé épülnek a 100 millás házak-lovardák-kastélyok...de ha adóztak előtte ,akkor nem baj...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html