Mégis lesz Budapesten olimpia?

Úgy látszik, kitart az olimpiarendezés mellett a magyar kormány, a 2026-os téli olimpiai pályázat ötletét a Bors szerint Kósa Lajos, Fidesz frakcióvezető jegyzi. Magyarország Ausztriával közösen pályázna a játékokra.
Szepesi Anita, 2017. május 17. szerda, 08:44
Fotó: Reuters

Az őrültnek tűnő ötlet  szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az osztrákokkal közösen pályázna a 2026-os téli olimpia rendezésére, s míg az alpesi, havas számokat a sógorok, a jeges játékokat a magyarok rendeznék - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a lap.

A cikk szerint a téli olimpiai pályázat mellett fontos érvek sorakoznak, így például, hogy mivel a 2024-es nyári játékok helyszíne nagy valószínűséggel Párizs lesz, ezért a nyári versenyek 2036-nál hamarabb nem jöhetnek vissza Európába. A téli versenyek közelmúltbeli és leendő helyszínei viszont arra utalnak (2010 Kanada, 2014 Oroszország, 2018 Dél-Korea, 2022 Kína), hogy 2026-ban újra Európa lehetne a házi­gazda.

A lap a MOB által megerősített információi szerint Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, nem mellékesen a Fidesz parlamenti frakcióvezetője jegyzi a téli olimpia ötletét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2017.05.17 09:53

Nem igaz b+ hogy ezeknek a megalomániája még mindíg működik. Elképesztő..csak azért is, dafke...büdös gyökerek. Hajrá Momentum..lehet új népszavazást kicsikarni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html