A lap kérdésére az intézmény sajtóosztálya megerősítette információt. Azt írták: "az elmúlt napokban az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói közül többen jelezték az egyetemi járványügyi operatív törzs felé, hogy koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteik vannak. Jelenleg 12 hallgatónknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, akik az otthonunkban tartózkodnak, egy kivételével, aki kórházi ápolás alatt áll. Az egyetem a hatósági bejelentést megtette, az egyetemi biztonsági előírásokat tovább szigorította, a további intézkedéseket a hatósági eljárás eredményének ismeretében hoz az egyetem."

Az egyetem vezetése és a hallgatói önkormányzat döntése értelmében a koronavírus okozta közegészségügyi helyzetre való tekintettel az egyetemi gólyatábort idén nem rendezik meg.

A Magyar Hang tud olyan, egyébként megfázásszerű tüneteket mutató diákokról, akik két napja nem tudják elérni, hogy teszteljék őket, miközben közvetlen társaik bizonyítottan koronavírusosak. A lap információi szerint az egyetem kollégiumából 35 diák van karanténban.