Meglepő kijelentést tett Szijjártó Péter

A bérek emelkedése nem hátráltatja a versenyképesség fenntartását, miként korábban az is bebizonyosodott, hogy a gazdasági növekedés és a pénzügyi egyensúly is összeegyeztethető - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy járműipari konferencián az MTI híre szerint.
Domokos László, 2018. március 2. péntek, 15:42
Fotó: Napi.hu / K. Kiss Gergely

Változott az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatások rendszere is, hiszen ezeknek már nem kizárólagos feltétele a munkahelyteremtés, a kormány a versenyképességet segítő technológiai fejlesztéseket is ösztönzi, 2017 óta pedig már a fővárosban is támogatáshoz juthatnak a kutatásfejlesztési elemet tartalmazó beruházások - mondta Szijjártó Péter.

Az autóipari beruházások nem csupán számukban, a beruházási és termelési értékben döntöttek tavaly rekordot, de jelentős részük kutatási és fejlesztési tevékenységet is hozott Magyarországra. Példaként említette az Audit, amely Győrben fogja gyártani első elektromos autóinak motorjait, a Continental pedig a mesterséges intelligenciákat kutató részlegét telepíti Magyarországra.

A magyarországi autóipar teljesítménye 2010 óta a duplájára, 2000 óta pedig a négyszeresére nőtt, és nagyrészt ennek köszönhető, hogy sikerült megközelíteni a teljes foglalkoztatottságot - tette hozzá a miniszter.

Az autóipar lesz az alakítója annak a világgazdasági korszaknak, amelynek szerkezetét, versenyképességi tényezőit napjainkban hozza létre a digitális átalakulásként emlegetett új ipari forradalom. Ezzel együtt Magyarország is új korszak előtt áll: a "made in Hungary" helyett az "invented in Hungary" irányvonala határozza meg a magyar gazdaságstratégiát, vagyis a gyártási kapacitások mellett a fejlesztési lehetőségekért is egyre erősebben kell versenyezni - tette hozzá a miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.03.02 18:31

A technológiai fejlesztésekről juteszem. Hallottátok?

A posztkomcsi diktátor párt fejlesztésnek eredményeként létrejött az magyar lény, a Homo operatoricus.
A Nemzet Diktátora rendkívül büszke a hatékony új magyarra, akinek legfontosabb tulajdonságai a következők:
6 keze van
2 szem elöl, és 2 szem hátul, amelyekből az egyik egy 3D szkenner
sosem éhes és sosem szomjas, így hugyozni, xarni nem jár
nincs alvásigénye
utál hazamenni és mivel nem alszik, így lakás sem kell neki
mivel semmire sem költ, ezért fizetésre sincs szüksége
munkaruhát meg úgyis kap
fegyelmezett, nem pofázik vissza, feletteseit díszlépésben közelíti meg
ha véletlenül meghibásodik, beteg lesz, bekapcsol az önmegsemmisítője
nagy taps, hosszan tartó vastaps a nemzeti diktátorunknak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.03.02 17:49

miert a futsallos ertene a gazdasaghoz a kontraszelektalt fideszben? nem mintha lenne ott barki is, aki raszolna, hogy oreg, nem igazan van ugy, amit mondasz...
"A bérek emelkedése nem hátráltatja a versenyképesség fenntartását, miként korábban az is bebizonyosodott, hogy a gazdasági növekedés és a pénzügyi egyensúly is összeegyeztethető - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy járműipari konferencián az MTI híre szerint."

a masik, hogy akkor mi volt az a duma, hogy az olcso munkaerovel csabitjak be a nyugati cegeket? akkor most olcso vagy sem? es akkor miert nem gond, ha dragul? bar mondjuk egy futsallosnak logikabol sem kell vizsgat tennie...
azert jo, hogy valahol az arokpartrol osszekapartak ezt a szerencsetlent es nem ehezik. vajon milyen termelo munkat tudna ellatni ennyi remek felhalmozott tudassal es multiskillel?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html