Luxusautókat vásárol a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt lévő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) - írja a Magya Nemzet. A hivatal több mint 200 millió forintból húsz felső középkategóriás autót vesz. A járművek többségével kapcsolatban sajátos elvárásokat fogalmaztak meg.

A szállítónak - amely egyébként az autóbeszerzésre kiírt tender nyomán a Porsche Hungaria lett - automata sebességváltóval és összkerékhajtással ellátott autókat is be kellett tennie a csomagba. A darabonként több mint 10 millió forintba kerülő járműveket vélhetően a KEF vezetői fogják használni.

A hivatal honlapja szerint azonban a menedzsment öt igazgatóból és két főosztályvezetőből áll, így a napilap szerint kérdés, hogy ki fog feszíteni a maradék 13 autóban. A Magyar Nemzet ezt meg akarta tudni a hivataltól is, ám a KEF sajtósai csak annyit reagáltak, hogy dolgoznak a kérdésekre adandó válaszon.

Sajátos színt kölcsönöz az ügynek, hogy a főigazgatóság honlapja szerint a központosított közbeszerzések célja a közpénz-felhasználás átláthatóvá tétele és nyilvános ellenőrzésének lehetővé tétele.