Megvan a törvény a bankok elszámoltatására

A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot - közölte az MTI-vel a kormányszóvivő.
MTI, 2014. szeptember 10. szerda, 16:17
Fotó: Napi.hu

Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyűlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal - írta Kurucz Éva.

A törvényjavaslat részleteiről a Fidesz-KDNP ma kezdődő tapolcai frakcióülését követően adnak tájékoztatást.

A törvény meghatározza majd az elszámolás elveit és azt, hogy a családok milyen formában kapják vissza a tisztességtelenül elvett összegeket. Az átlagos törlesztő részletek akár 25 százalékkal is csökkenhetnek - írta Kurucz.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: a törvényhozás feladata egy olyan törvény megalkotása, amely rögzíti, hogy mekkora összeg jár vissza az adósoknak, azt hogyan kell számukra folyósítani, és a későbbiekben mi lesz ezekkel a hitelekkel. Fontosnak tartom, hogy az eredeti kamatszintre történő visszatérés lehetőségét is vizsgáljuk. Döntenünk kell arról is, hogy bevezetünk-e egy kamatemelési moratóriumot arra az időre, amíg kidolgozzuk a fair bank- és hitelrendszer szabályait - fejtette ki a frakcióvezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

illiber, 2014.09.10 17:19

..helyes ..,csak így tovább ,keményen ,mint a rock and roll...!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laurea, 2014.09.10 16:35

"Az átlagos törlesztő részletek akár 25 százalékkal is csökkenhetnek - írta Kurucz."

Az ÁTLAGOS törlesztő részletek AKÁR 25 százalékkal is csökkenHETnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html