Megvan Rogán utódja

Miután Rogán Antal a Fidesz kihelyezett frakcióülése előtt bejelentette, hogy távozik a frakcióvezetői posztról, az Index úgy értesült, hogy Kósa Lajos személyében meg is van az utódja.
Index.hu, 2015. szeptember 16. szerda, 23:07
Fotó: Napi.hu

Kósáról a most zajló kétnapos zárt ülésen szavaznak a nagyobbik kormánypárt képviselői, a Fidesz alelnöke pedig októbertől töltheti majd be a pozíciót. Először májusban került szóba, hogy Rogán új feladatot kap, és a miniszterelnök kabinetfőnöke lehet. Kósa már akkor is felmerült lehetséges utódként, fideszes körökben még Németh Szilárd és Gulyás Gergely neve forgott a poszt körül. Úgy tudja laptársunk, végül kizárásos alapon lett Kósa az új frakcióvezető: ő a rangidős, és nem találtak nála alkalmasabb embert a képviselők között.

Németh Szilárd rezsibiztosi munkájával ugyan elégedettek a Fidesz vezetőségében, úgy látták, túl nagy falat lenne neki az frakció irányítása. Gulyás Gergely pedig többször kritizálta nyilvánosan az Orbán-kormányt, nem bíztak abban, hogy a Rogánhoz és Lázárhoz hasonló vehemenciával és "faarccal" tudná képviseli a népszerűtlen, vagy olyan döntéseket, amelyekkel személyesen nem ért egyet. A sorsát valószínűleg az döntötte el, hogy ő maga sem akarta a pozíciót.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.09.17 08:22

Egyik rabló váltja a másikat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2015.09.17 08:06

"panem et circenses"

jo hir!!! Lali kirallyal magasabb fokozatba kapcsol az allami szorakoztatas :D

https://www.youtube.com/watch?v=9Cw7SzqhUwk
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html