Melegadvekció kezdődik - megszólalt az OMSZ

Csapadékos időre van kilátás a következő napokban, ugyanis egy melegfront éri el hazánk térségét - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szász Péter, 2020. december 22. kedd, 09:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Melegfront éri el hazánkat nyugat felől. Ennek hatására a magasabb szinteken is felhők érkeznek, és a szitálás mellett egyre többfelé várható eső.

A front mögött melegadvekció kezdődik, így egyre jobban erősödik a nappali felmelegedés.

A Met.hu-n megjelent előrejelzés szerint kedden folytatódik a jobbára borult idő. Kora délelőtt nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben elsősorban az ország északi, északkeleti felét érinti. Ugyanakkor a Dél-Dunántúlon csak minimális eséllyel fordulhat elő eső. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a délire, délnyugatira forduló szelet. A csúcshőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű, amely nagy területen az esti órákban állhat be. Északkeleten lesz a hűvösebb, a Dráva-mentén az enyhébb idő. Késő estére is csupán 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

A meteorológusok szerint a "rétegfelhőzet végre kicsit ereszt a szorításából".

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.12.22 17:07

@europeer: Most már nemcsak a Takonykóros és Mészárosos lesz sáros.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.12.22 11:04

"Melegadvekció kezdődik" :DDD
József (háti)zsákba hozza. :DD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html