Kormányhivatali határozat kötelezi a belvárosi önkormányzatot arra, hogy a Bástya utca 1-11. szám alatti, 1728 négyzetméteres telek kisajátításáért 815,5 millió forintot utaljon át a terület eddigi tulajdonosának, a MAZ Investmentnek - derül ki a 24.hu birtokába került dokumentumból. Bár a földhivatali adatok szerint az önkormányzat jelenleg még nincs bejegyezve tulajdonosként, ez már csak idő kérdése lehet.

A terület tíz évvel a privatizáció után kerül vissza az V. kerületi önkormányzathoz, igaz, komoly árkülönbséggel. Rogán Antal kancelláriaminiszter polgármestersége idején 400 millió forintért adta el a belváros a telket, most viszont több mint kétszeresen áron vásárolják vissza. A telken az eltelt időszakban semmilyen fejlesztés vagy beruházás nem történt, sőt egy vita miatt az óvodások sem használhatják már egy éve az ott lévő játszóterüket.

Ennyit ért meg a Belvárosnak, hogy Rogán döntésével szembemenve, vagy ha tetszik, azt orvosolva a jövőben mégis saját vagyonaként tartsa meg az ingatlant. A telken már a korábbi parkoló sem működik, mert azt felszámolta a tulajdonos, illetve az üzemeltető vállalkozó - összegzi a történteket a 24.hu.