Mi vár az egészségügyben dolgozókra? - még tartanak a sztrájktárgyalások

Az egészségügyi ágazat kollektív szerződésének két fejezetét írták alá, még több nyitott kérdés van - közölte Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke az M1-en vasárnap.
Szepesi Anita, 2017. április 30. vasárnap, 11:28
Fotó: Napi.hu

Hozzátette: nem értek véget a sztrájktárgyalások, nem rendezték a gazdasági-műszaki háttérszolgáltatók bérfejlesztését, és több nyitott kérdés is van - írt az MTI.

Az egészségügyben dolgozók kollektív szerződését - amelyben eddig a munkaidőt, a pihenőidőt, és a bérfelzárkóztatást érintő fejezeteket írták alá - elsősorban a szakdolgozókra és az orvosokra tárgyalták végig, de a gazdasági-műszaki háttérszolgáltatás területén foglalkoztatottak is bele tartoznak - jelezte. Tavaly megállapodtak a mentősök, védőnők önálló fejezetéről is.

Közölte: folyamatban van az eljárás, hogy a kollektív szerződés hatályát kiterjesszék az egészségügyi ágazat valamennyi - egészben vagy részben - közfinanszírozott munkáltatónál foglalkoztatott közalkalmazottjára, munkavállalójára.

HOZZÁSZÓLÁSOK