Ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány folytatni tudja az "OK Projekt 2.0."-t, a kormány 850 millió forintot juttat az alapítványnak. A projekt a fiatalok pénzügyi tudatosságát növelő oktatási kompetenciákat támogatja.

A Magyar Honvédség Központi Logisztikai és Kiképzési Bázisának felépítésére 10,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány tartja fenn az Audi Hungaria Általános Művelődési Központot. Ez utóbbi működtetéséhez járul hozzá a kormány az adófizetők pénzéből 150 millió forinttal.

A Magyar Művészeti Akadémia idei költségvetésében személyi juttatásokra 3 milliárd 290 millió forint szerepel. A megemelt művészjáradékok miatt a kormány ehhez most hozzátett további 780 millió forintot.

Idén júliusban eredménytelen lett a Szombathelyre tervezett nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum tervezésére és kivitelezésére kiírt tender, miután mindkét ajánlattevő drágább ajánlatot adott a rendelkezésre álló összegnél. Az eredménytelenséget a Közbeszerzési Értesítőben közzétevő ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok nem tudatta sem a rendelkezésére álló összeget, sem a vállalási árakat. A kormány most 4 milliárd 345 millió forint többletforrást határozott meg erre a célra. Így a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum beruházása 7 milliárd 416 millió forintból valósulhat meg.

Magyarország részt vesz a Kínai Nemzetközi Import Expón, ahol nemzeti pavilont és agrárpavilont állít fel. Ezek költsége 422 millió forint.

A kép forrása: Shutterstock.