Milliárdos logisztikai pályázatot írtak ki

Új pályázati kiírás jelent meg a Közlekedési Operatív Program keretében. A KözOP-2013-4.1 kódszámú, ötmilliárd forintos keretösszeg a közlekedési módok összekapcsolását, gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának fejlesztését szolgálja, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 3-4 támogatandó projekttel számol.
NAPI, 2013. április 22. hétfő, 13:10
Fotó: Napi.hu

A pályázati kiírás szerint a támogatott projekteket egyfordulós eljárás során választják ki, illetve szakaszos elbírálásúak. A pályázat célja egyfelől a Magyarországon áthaladó áruszállítások jobb logisztikai kiszolgálásának, másfelől az ipari parkokban működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése a közlekedési infrastruktúra elemeinek fejlesztése révén. A támogatás a jelentős logisztikai tevékenységet végző intermodális és regionális logisztikai központok, regionális kereskedelmi repülőterek és ipari parkok fő közlekedési hálózathoz való fizikai kapcsolódásának fejlesztését, valamint az áruforgalmat lebonyolító kikötők alap-infrastruktúrájának korszerűsítését célozza.

A cél elsősorban az intermodalitás fokozása, környezetbarát vasúti és vízi szállítási infrastruktúra biztosítása az áruszállítás számára és ezáltal távlatilag egy kedvezőbb közlekedési modal split elérése. A pályázaton gazdasági társaságok, helyi önkormányzatok, helyi önkormányzatok társulásai és állami költségvetési szervek indulhatnak, de budapesti projekt nem támogatható ebből a forrásból. A támogatásintenzitás a fejlesztés jellegétől és a megvalósítás helyszínétől függően 30−85 százalék között alakulhat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK