Az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) összesítése alapján a tévének, a rádiónak, az internetes oldalaknak és a közösségi hálózatoknak sem hiszünk, de a televíziónak a legkevésbé megtépázott a renoméja - írja az Eurologus brüsszeli portál.

Magyarország azon kevés európai ország között van, ahol még a televízióműsorokban bíznak a leginkább az emberek, bár az elemzést idéző portál szerint nálunk helyesebb azt mondani, hogy ezekkel szemben vagyunk a legkevésbé bizalmatlanok, mert még ezek is mínusz egy pontot kaptak - igaz, az eredmény szinte pontosan megfelel az európai átlagnak.

A kontinensen a legtöbb nyugat-európai tagállamban a rádiót tarják a legmegbízhatóbbnak, nálunk ez a média is csak -8 pontot ért el, ami az uniós tagállamok közül hátulról a negyedik hely.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderül, hogy az internetes sajtónak (-11 pont) inkább hiszünk, mint a nyomtatottnak (-27 pont), ami általában fordítottan jelenik meg a többi vizsgált országban. Egyedül a közösségi média teljesített Magyarországon az európai átlag felett, de így is ez végzett az utolsó helyen, -28 ponttal.

Mi az az EBU?

A szervezet 73 közszolgálati adót fog össze 53 országból, főleg Európából. Ez a szervezet szervezi az Eurovíziót, illetve ők álltak az eredeti Játék határok nélkül mögött 1999-ig.