Minden kiderülhet a tao-pénzekről

A Demokratikus Koalíció a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány után újabb 30 futballakadémia ellen indít pert, hogy kiderítsék, mire költötték a tao-pénzeket - közölte az MTI-vel szerdán a párt alelnöke.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 1. szerda, 13:35
Fotó: Napi.hu

A DK jogerősen megnyerte az alapítvány ellen indított perét, ezért pár héten belül kiderül, hogy mire költötte a klub a hozzájuk befolyt több milliárd forintnyi tao-pénzt - mondta Varju László. A független képviselő úgy fogalmazott, hogy bár a felcsúti egyesület "az ország legnagyobb tao-temetője", több más klub is milliárdokat kapott ezen rendszeren keresztül.

A most indított pereknek nagy szerepük lesz abban, hogy a Fidesznek 2018 után el kelljen számolnia "a korrupció melegágyaként működő" támogatási rendszerrel - jelentette ki. (Nemrég kiderül, hogy újabb tao-sportág jöhet.)

Arra is kitért, hogy a Fidesz a tao-rendszer meghosszabbítását kezdeményezte az EU-nál, de a Demokratikus Koalíció arra fogja kérni az Európai Bizottságot, hogy erre ne adjon engedélyt. Ezeket a pénzeket kórházfejlesztésekre, valamint az orvosok és ápolók béremelésére kellene fordítani - jelentette ki Varju László az MTI szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK