Misztikus beruházásra készül a magyar kormány

A Magyar Közlönyben pénteken jelent meg az a határozat, amely szerint az Orbán-kormány elfogadta a Dunakanyar 2017-2030 közötti fejlesztéséről szóló stratégiai programot, amelynek a része, hogy egyházturisztikai fejlesztésként spirituális elvonulási központ épüljön a Pilisben hárommilliárd forintból.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 20. vasárnap, 13:12
Fotó: Napi.hu

A bejelentésnek az RTL Klub Híradó nézett utána, és kiderült, hogy az elképzelésről konkrétumokat egyelőre senki nem tud. Így azok buddhisták sem, akiké eredetileg az elvonulási központok ötlete - ezeket az épületeket meditációra használják -, és akiknek az egyik magyarországi közössége tervez hasonlót a Pilis közelében, de közpénzből megvalósuló építkezésről nem hallottak ők sem - idézi a 168ora.hu.

Érdemi válasz nélkül hagyta az RTL Klub kérdéseit a Magyar Turisztikai Ügynökség is, amely szerint az elvonulási központ az egyike lehet a Dunakanyarban megvalósuló beruházásoknak, részletekbe menő tájékoztatást viszont csak későbbre ígértek az ügyben. A konkrét tervet a térség országgyűlési képviselője, a KDNP-s Hollik István sem ismeri,

A rejtélyes beruházást is magában foglaló határozat szerint a Dunakanyar kiemelt turisztikai térséghez 70 település tartozik. Összesen 35 fejlesztésről van szó, amelyet 69,81 milliárd forinttal fognak támogatni - írtuk meg korábban.

HOZZÁSZÓLÁSOK