Mit hoz kedden a Mikulás?

Az ipari termelés októberi adatát, valamint a harmadik negyedéves GDP-adat második becslését közli a KSH.
MTI, Napi.hu, 2016. december 5. hétfő, 22:11
Fotó: Reuters

Kedden közli a KSH az ipari termelés októberi adatát. Az ipari termelés volumene szeptemberben 3,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a nyers és a munkanappal kiigazított adat szerint is, az előző havihoz hasonlítva pedig 3,0 százalékkal esett vissza szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva. Az első három negyedévben 1,5 százalékkal emelkedett az ipari termelés a múlt év azonos időszakával összevetve.

Kedden jelenik meg az idei harmadik negyedéves GDP-adat második becslése is. A november közepén közölt első becslés szerint a GDP 2,0 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a múlt év azonos időszakához képest, a második negyedévi 2,8 százalékos növekedés után. Az első féléves GDP-növekedés 2,0 százalékos volt.

Az MNB monetáris tanácsa is ülést tart, de most nem döntenek az alapkamatról.

Az ÁKK 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Kedden várható egyebek mellett az euróövezeti GDP harmadik negyedéves, harmadik, végleges becslésének megjelenése, a svájci novemberi inflációs adatok, illetve az amerikai kereskedelmi termékforgalom októberi adatainak publikálása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.12.05 23:55

........nyugdíj helyett, szülőtartást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.12.05 23:40

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html