MNB: februárban nőtt a fizetési mérleg aktívuma

Februárban meghaladta a 493 millió eurót a folyó fizetési mérleg többlete, 173 millióval nőtt az előző havihoz képest. A tőkemérleg egyenlegével együtt az ország külső pénzügyi aktívuma 132 millióval, 604 millió euróra javult, amiben szerepet játszott, hogy az Európai Unióból befolyt tőkeátutalások 112 millió eurót, a januárinál 42 millió euróval kevesebbet tettek ki - írja az MTI a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön megjelent legfrissebb havi adatok alapján.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 13. csütörtök, 10:39
Fotó: Napi.hu

Februárban az árumérleg többlete 486 millió euró volt, 212 millióval több az előző havinál, a szolgáltatások aktívuma a januárinál alig több, 463 millió euró volt, amiből az idegenforgalom bevételi többlete változatlanul 209 millióval részesedett.

A jövedelmek mozgásából képzett februári egyenleg alig tért el az egy hónappal korábbitól, a hazautalt keresetek többlete 255 millió euró volt, a befektetésekből származó jövedelmek repatriálása 647 millió euró passzívumot mutatott, amiből a működőtőke befektetések után járó profit kivonása 536 millió eurót tett ki. (Keményen kritizálta Matolcsyékat az ECB.)

HOZZÁSZÓLÁSOK