Most Pest megyében csapott le a NAV

Tavaly 96 millió forint bírságot szabott ki 138 esetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága illegális fémkereskedelem miatt - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 9. csütörtök, 09:12
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint 38 millió forint bírságot kapott egy férfi, aki fémkereskedelmi engedély nélkül több mint 123 tonna fémhulladékot értékesített két év alatt, és ebből rendszeres, havi 50 ezer forintot meghaladó jövedelme keletkezett.

A fémtörvény szerint illegális fémkereskedelmi tevékenységnek minősül, ha valaki a fémet megvásárolja, csereüzlet részeként átveszi, és az is, ha elvégzett munkáért kapja fizetségként. Az ilyen jogsértések mindegyikére igaz, hogy magánszemélyek esetében a piaci érték háromszorosával, gazdálkodók esetében akár ötszörösével nagyobb pénzbírsággal sújtható - hívta fel a figyelmet a NAV a közleményben.

Persze nem minden fémhulladék-eladás illegális: nyáron írtuk meg, hogy nyilvános árverésen próbálja fémhulladéknak értékesíteni Asztúria hercege nevű, elöregedett repülőgép anyahajóját a spanyol haditengerészet.

HOZZÁSZÓLÁSOK