Moszkva tér után jön a Moszkva sétány

Nyilvánosságra hozták a látványterveket a megújuló gyalogosbarát rakpartról a Margit híd és az Árpád híd között.Tavaszra kész lesz a sétány, amely a Moszkva nevet kapja. A Kossuth tér és a Margit híd közötti rész majd csak a budapesti vizes világbajnokság után újul meg.
Inforádió, 2017. január 18. szerda, 10:25
Fotó: Napi.hu

A főváros a honlapján tette közzé a pesti rakpart átépítésének látványterveit. A pesti Duna-part mentén gyalogossétány és kerékpárút épül a Parlament és a Rákos-patak között, mindez biztosítani fogja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a XIII. kerület és a Belváros között.

Forrás: Budapest.hu

A kivitelezés már elkezdődött, 2017 tavaszáig a Margit híd és az Árpád híd közötti, XIII. kerületi partszakasz rendezése történik meg. A Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz megújítására a 2017-es budapesti vizes vb után kerül sor. Az északi szakasz, mely a Moszkva sétány nevet kapja, a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontja, illetve az Árpád híd között fog húzódni, ahol a fejlesztésnek köszönhetően egy 7 méter széles gyalog- és kerékpárút készül: a kivitelezése 2016 októberében elkezdődött és 2017 tavaszáig tart.

Forrás: Budapest.hu

A déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között egy jellemzően 6 méter széles díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel. Az útpályán 2x1 forgalmi sáv lesz, a Duna oldalán 3 méter széles parkolási felülettel, a támfal oldalán pedig 3 méter széles szervizsávval, 45 fokos parkolási lehetőséggel. A déli szakasz kivitelezési munkálatainak 2017. január második hetében megkezdődtek.

HOZZÁSZÓLÁSOK