Na, mikor lesz eurónk? - Varga megmondta

Magyarország egyelőre nem kívánja sürgetni az euró bevezetését, mert amíg a magyar gazdasági fejlettség nem éri el a megfelelő szintet, a csatlakozás vesztese lehet - mondta a nemzetgazdasági miniszter a KarcFM-nek.
MTI-Eco, 2016. július 22. péntek, 09:54
Fotó: Napi.hu

Lehet eurónk, de mostanában azért nem lesz

- mondta a nemzetgazdasági miniszter Tusnádfürdőn a KarcFM-nek. A tárcavezető kifejtette: az euróövezet elmúlt években előkerült nehézségei, problémái most nem teszik túlságosan vonzóvá a csatlakozást.

Magyarország egy kivétellel teljesíti a feltételeket, az pedig, hogy még nem kíván belépni a kötött árfolyamrendszerbe, saját elhatározása - mondta a miniszter. Ez Varga szerint óriási előrelépés, mert hat évvel ezelőtt Magyarország még egyetlen feltételnek sem felelt meg.

Magyarország egyelőre nem kívánja sürgetni az euró bevezetését, mert ha a gazdasági fejlettség nem közelít az euróövezet országainak az átlagához, az ország a csatlakozás vesztese lehet. Könnyen úgy járhat, mint egyes mediterrán országok, amelyek a gyengébb versenyképesség miatt nem voltak képesek kihasználni az euróövezet lehetőségeit - fejtette ki.

A Brexit kapcsán azt mondta, "Magyarország sem lehet balek", élnie kell az adódó lehetőségekkel. A kormány arra törekszik, hogy a Nagy-Britanniából távozó gazdaságilag fontos szereplőket Magyarországra vonzza. Varga főleg az autóiparban, az autóipari-beszállítók között lát erre lehetőséget.

Fontosnak tartja azt is, hogy az európai uniós intézmények közül Budapestre vonzzanak egyes szereplőket. Magyarország kandidál arra, hogy az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) központja, ha kénytelen lesz Londonból távozni, Közép-Európába - Budapestre - költözzön - ismertette.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Franci111, 2016.07.22 13:47

Lehet Eurónk de mostanában nem lesz. Ez a bejelentés egy kissé hasonlik a magyar nép által igazságosnak Magyar király mondására..Ő mondta egy magyar szegény embernek amikor azt kérdezte,hogy drága királyom milyen ajándékot hozzak neked aminek örülnél is.A király válasza: Ide figyelj szegény ember olyan ajándékot hozzál,hogy hozzál is meg ne is.gyere gyalog is meg ne is. El telt egy nap és a király egyik katonája jelenti Mátyás királynak.Uram királyom jött hozzád egy szegény ember és úgy érkezett ahogy Te kérted.Úgy ült a szamár hátára,hogy csak az egyik lába érte a földet a másikkal meg nem.Ajándékot is hozott egy nagyon szép galambot amit egy szitával letakarta,és a szita megemelésével a galamb el tudott repülni.Miután a király mindezt meg is látta gazdagon megjutalmazta a szegény embert.Varga Mihály pénzügy miniszter úr mostani bejelentése az Euró bevezetéséről most nem tűnik szerencsés időpontnak olyan nesze semmi fogd meg jó erősen..Mint köztudott a semmit nem lehet megfogni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.07.22 12:05

Kandidálni, azt lehet.
Nyerni azzal a pénzügyi kultúrával, ami hazánkat jellemzi - nem valószínű.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.07.22 11:11

Jobb, ha nem bízzák az Európai Bankfelügyeletet a magyarokra. Az kéne még, hogy még a külföldiek zsebében is kotorásszanak.
Ezek az egész világot leakarják nyúlni, semmi sem elég nekik.
Ahol olyanok történnek mint a Postabank, Agro- és Mezőbank, Takszöv, bróker balhék, oda ne kerüljön bankfelügyelet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html