Nagy béremelések jöhetnek Magyarországon?

Az Európai Unió átlagánál nagyobb Magyarországon a betöltetlen álláshelyek száma és a bérköltség növekedése is, mivel a cégek béremeléssel próbálnak alkalmazottakat szerezni - közölte az Eurostat adatai alapján a Világgazdaság csütörtöki számában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 23. csütörtök, 07:53
Fotó: Napi.hu

Az unióban 1,8, az euróövezetben 1,7, Magyarországon pedig 1,9 százalék volt 2016 utolsó negyedévében a beöltetlen státuszok aránya, míg a munkaerőköltség közösségi átlaga ebben az időszakban nem egészen két százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Ez a ráta Magyarországon 6,3 százalékkal ugrott meg, amivel az EU-rangsor ötödik helyét foglalja el Magyarország a két számjegyű bővülést produkáló Románia és Litvánia, valamint a nyolc százalék körüli emelkedést kimutató Lettország és Bulgária mögött - írja az MTI.

A cikk szerint míg az EU-ban 25 eurós az óránkénti munkaköltség, addig ez Magyarországon 7,5 eurónyi; ennél alacsonyabb összeget csak a bulgáriai, a lettországi, a litvániai és a romániai számok mutatnak. (Meddig száguldanak a magyar bérek? - megmondják a szakértők!)

HOZZÁSZÓLÁSOK