Nagy váltás jön - mindenkit lecserélnek

Az új egészségügyi államtitkárságon még a helyettes államtitkárokat is lecserélik - tudta meg a Népszava.
Domokos László, 2018. május 10. csütörtök, 10:35
Fotó: Shutterstock

Az már korábban is tudható volt, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt Nagy Anikó, a Heim Pál gyermekkórház főigazgatója váltja. Ám nem csak Ónodi-Szűcs távozik, hanem valamennyi helyettes államtitkára is - értesült a napilap.

Így távozik Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért -, Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért -, Ladányi Márta ágazati koordinációért - és Gajdácsi József az Egészségbiztosítási Alap működtetéséért felelős helyettes államtitkár is.

A Népszava információ szerint az újonnan alakuló egészségügyi államtitkárságon újraosztják a feladatokat is a helyettes államtitkárok között. Az egyik új helyettes államtitkári posztra Nagy Szilárdot jelölték, aki többek közt 2014-től Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke volt, majd az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgató-helyettese lett, az elmúlt hónapokban pedig az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) egyik fővárosi területi ellátási igazgatójaként dolgozott.

Várhatóan távozik Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója is. A kórházfenntartó hivatal élére Gondos Miklóst, az ÁEEK jelenlegi stratégiai-főigazgató helyettesét jelölték.

Fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

renitencs, 2018.05.10 10:46

Javaslom, hogy a Dohányzás Fókuszpont vezetőjét (Demjén Tibor) is távolítsák el, számoltassák el és nevezzék ki a helyére Pifkó Kriszztiánt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html