Nagy változás jön a járműiparban - a magyarokat is érinti

Néhány éven belül öt trend felforgatja az autóipart, és ezekhez a magyar beszállítóknak is alkalmazkodniuk kell - írta szerdán a Világgazdaság az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 29. szerda, 07:25
Fotó: Pexels

Végh Bálint, a PwC Magyarország üzleti tanácsadó részlegének menedzsere a lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy ha a beszállítók időben reagálnak a várható változásokra, akkor nyertesei lesznek a folyamatnak.

A várható trendek között említette az elektromos és hibrid meghajtású járművek elterjedését, az önvezető autók előretörését, a megosztott autóhasználatot, a folyamatos internetkapcsolatra épülő kommunikációt az autók és más objektumok között, továbbá azt, hogy a mostaninál sokkal gyakrabban, akár évente tűnnek majd fel új modellek.

A beszállítók számára mindezek egyebek között azzal a hatással járnak, hogy az üzlet kevésbé lesz tervezhető. Ezt időbeni felkészüléssel, stratégiai gondolkodással, a piaci kihívásokra adott rugalmas reagálással tudják ellensúlyozni, és ha képesek lesznek alkalmazkodni az új trendekhez, akkor a piac nyerteseivé válhatnak - emelte ki a PwC Magyarország szakértője.

(Forrás: Pexels/Pixabay)

HOZZÁSZÓLÁSOK