Nagy változásra készülnek a rákgyógyításban

Immunonkológiai munkacsoport alakult a Magyar Onkológusok Társaságának XXX. Kongresszusán, a pécsi Tudásközpontban, azzal a céllal, hogy felügyelje, irányítsa és fejlessze a hazai immunonkológiai területen végbemenő folyamatokat.
Napi.hu, 2013. november 14. csütörtök, 17:08
Fotó: Napi.hu

A kongresszus közleménye szerint az immunonkológia kulcsfontosságúvá vált, ezek a terápiák új szakaszba léptek. A terápiás elvek folyamatosan változnak, de leszögezhetjük: ha az immunrendszer képessé válik a daganat felismerésére és elpusztítására, az hosszú távú túléléshez vezet. Klinikai vizsgálatok és túlélési elemzések bizonyítják, hogy ez a daganatok kezelésének újabb alappillére.

A kutatási eredmények azt igazolják, hogy az új terápia akár a daganatok új meghatározó gyógymódjává válhat, ha figyelembe veszünk egy fontos alapelvet: a sikeres terápiák előfeltétele a daganat elleni immunválaszok aktiválása, újraaktiválása - hangzott el a munkacsoport alakuló ülésén. Az immunonkológiai munkacsoport az elkövetkező hónapokban különböző szakmai fórumokon fogja ismertetni a területen történt változásokat és eredményeket, illetve döntéshozókkal egyeztetnek az immunonkológiai terápiákkal kapcsolatos szabályozási kérdésekről.

HOZZÁSZÓLÁSOK