Nagyot fordul az időjárás karácsonykor

Szenteste hidegfront érkezik térségünkbe. Vasárnap estig folytatódik az erősen felhős vagy borult, párás, helyenként ködös idő többfelé zúzmarával. Hétfőre azonban felmelegedés érkezik - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Napi.hu, 2016. december 24. szombat, 10:07
Fotó: MTI/EPA

Szombaton a késő délutáni óráktól északnyugat felől hidegfront éri el térségünket, amely eleinte főként északon, majd vasárnap már több helyen okoz vegyes halmazállapotú csapadékot. Északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső, másutt eső, ónos eső várható. Vasárnap napközben már az ország nagy részén eső valószínű. Napsütést csak a hétfőn érkező markánsabb hidegfronttól remélhetünk, akkor felszakadozik a felhőzet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és -4, vasárnap már általában -1 és +6 fok között valószínű.

Hétfőn általában szakadozott felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de délnyugaton és északkeleten maradhatnak borult területek is. Hajnalban, reggel a keleti határvidéken még lehet eső, ónos eső, egyébként napközben számottevő csapadék már nem lesz. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, de a tartósan borult helyeken ennél hidegebb lesz.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK