Napelemeket kapott az egyik hajdúsági vágóhíd

A Hajdúsági Vágóhíd és Húsfeldolgozó Üzem a járási startmunka mintaprogramban energetikai beruházást valósított meg, amelyet a kormány 18,5 millió forinttal támogatott.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 11. péntek, 13:17
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció

A fejlesztés során összesen 150 napelemet helyeztek el, az ennek segítségével keletkezett áram túlnyomó részét az üzem hasznosítja, a felesleget az E.On áramrendszerébe táplálják - közölte az átadó ünnepségen Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára pénteken Hajdúböszörményben.

A beruházással elért energiamegtakarítás révén egyrészt csökken az önkormányzati üzem áramszámlája, másrészt nem emelkedik a közétkeztetésben felhasznált húsok és húskészítmények ára, továbbá a klímavédelem is megvalósul. Évi 2,4 millió forint megtakarítást eredményez a most elkészült beruházás.

Hoffmann Imre elmondta: a Belügyminisztérium a járási startmunka mintaprogrammal a jövőképpel rendelkező önkormányzatok felzárkózását segíti. Hajdúböszörmény életében jelentős mérföldkő volt a Hajdúsági Vágóhíd és Húsüzem létrehozása, amihez a BM 2017-ben 244 millió forinttal, majd 2018-ban 40 millió forinttal járult hozzá - emlékeztetett a helyettes államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK