Megszállták az országot az adóellenőrök

Országos razzia indult, az akcióba a hét elején kezdett bele a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A szervezet revizorai szinte valamennyi megyében karácsonyi ellenőrzés-sorozatot indítottak el - számolt be a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2020. december 23. szerda, 11:00
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció.

A hatóság emberei a gazdasági szereplők három nagy csoportjánál tarthatnak mostanában vizsgálatokat. Budapesten és néhol vidéken is felkerültek a webáruházak a hivatal listájára.

A fenyőárusok elsősorban ezen a héten szinte mindenhol számíthatnak az adóhivatalnokok feltűnésére. Az adóhivatal előrejelzése szerint Veszprém, Fejér, Nógrád, Somogy, Tolna és Hajdú-Bihar megye faárusai mindenképpen számíthatnak adóellenőrzésre, de Vasban, Hevesben és Komáromban sem lepődhetnek meg az érintettek, ha december 24-ig NAV-osokkal találkoznak.

A fenyőfások mellett a díszeket kínálók, az édességkereskedők és az ajándékárusok szintén kiemelt hatósági érdeklődéssel számolhatnak az utolsó pillanatig. A revizorok nemcsak a boltokban, hanem a kitelepüléseken, a pia­cokon és a közterületen is akcióba lendülhetnek.

A mostani időszak harmadik, nagy forgalmat bonyolító gazdasági szereplői - nem utolsósorban a vírushelyzet miatt - az ételrendeléssel, házhoz szállítással foglalkozó vállalkozások. Ezek a cégek szintén több megyében is - például Bács-Kiskunban, Jász-Nagykun-Szolnokban, Győr-Moson-Sopronban és Szabolcs-Szatmár-Beregben - számíthatnak adóügyi vizsgálatra - írta a napilap.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.23 11:54

Szegény fenyőárusok, egy évben egy hetet dolgoznak, arra is ráb@sznak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html