Egyre nagyobb a tülekedés Borkai helyéért

Újabb jelöltről lehet tudni, hogy versenybe szállna Győr megüresedett polgármesteri posztjáért. Borkai Zsolt korábbi hivatalára immár négyen pályáznak.
Rácz Gergő, 2019. december 5. csütörtök, 13:03
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

Balla Jenő független önkormányzati képviselő is újra elindul a polgármesteri címért Győrben - írja az Azonnali.

Ezzel egyre csak bővül a januári győri időközi polgármester-választáson magukat megmérettetni akarók száma: indítani fog valakit - várhatóan Dézsi Csaba Andrást - a Fidesz; az ellenzék szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a jelöltjük az MSZP-s Pollreisz Balázs; korábban pedig egy budapesti vlogger ambícióiról számoltunk be.

Balla az októberi választáson indult tavasszal gründolt civil szervezete, az Összefogás Győrért színeiben, és 1838 szavazatot szerzett, ami 4,36 százalékos eredményt jelentett. Polgármester tehát nem, képviselő azonban lett a kompenzációs listáról a győri vállalkozó.

Balla aktív a civil szférában, több helyi civil szervezetet is alapított: ilyen a Jancsifaluért Egyesület és az Adyvárosért Egyesület, illetve legújabb projektje a győri piacosok szövetsége, ami egyébként nem kapta meg a várostól az engedélyt, hogy a "Győr" szót használja a nevében.

HOZZÁSZÓLÁSOK