Évek óta követi a Bloomberg hírügynökség, hogy a világ leggazdagabb embereinek vagyona hogyan alakul, a milliárdos-adatbázisban pedig többféleképpen lehet keresni. Például életkorra. Nem meglepő módon a legvagyonosabb emberek többsége az 50 év feletti korosztályba tartoznak, de azért vannak fiatalabbak is a rangsorban.

A 30 év alatti korosztálynak a Bloomberg-lista szerint azonban csak egyetlen képviselője van, ám ő igazi nagyágyú, igaz, a vagyonáért nem sokat kellett tenni, mivel örökölte. Lukas Waltonról van szó, akinek a vagyonát a Bloomberg 12,6 milliárd dollárra (mintegy 3600 milliárd forintra) teszi. A családi vagyonból jár neki ennyi. A 12,6 milliárd dolláros vagyon egyébként a bloomberges milliárdoslista hetvenhatodik helyére elegendő.

A családi vagyon pedig órási, mivel a Walton családé a világ legnagyobb boltlánca, a Wal-Mart. Waltonnak  4 százalékos részesedése van a vállalatbirodalomban, míg anyjának, Christynek csak 2 százalékos tulajdonrésze van. Walton gyerekkormában rákos volt, ám leküzdötte a betegséget. Majd a Colorado College nevű egyetemen azért lobbizott a vezetésnél, hogy saját szakot hozhasson létre. Lukas Walton viszonylag zárkózottan él, nincs vele tele a média, még a Wikipedia-oldalán sincs róla egy kép se.

Walton szeptember 19-én lép át a 30 év felettiek klubjába, abban a táborban azonban már nem ő lesz az éllovas. A harmincasok között ugyanis Mark Zuckerberg Facebook-alapító áll jelenleg az élen 52,7 milliárd dollárral.