Nem teljesült Tarlós ígérete, bukott az Orbánnal kötött egyezség?

Úgy tűnik, nem teljesültek Orbán Viktor miniszterelnök ígéretei a fővárosi szemétszállítás helyzetének rendezésével kapcsolatban, legalábbis amiről Tarlós István főpolgármester ősszel beszélt, az nem jött össze.
Komócsin Sándor, 2019. március 5. kedd, 09:13
Fotó: Shutterstock

Tarlós István november elején az ATV-ben bejelentette: Orbán Viktor személyes ígéretét vette arról, hogy március 1-ig a fővárosban az FKF visszakapja a számlázás jogát az Nemzeti Hulladékhasznosítási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től - emlékeztetett a Népszava. Ezt néhány napon belül finomította: november közepi megállapodás-csomagjukból már csak annyi konkrétum szűrhető le, hogy az FKF az NHKV-vel átáll a havi számlarendezésre.

Az ügy háttere, hogy kormány három éve megvonta a hulladékdíj beszedésének jogát a begyűjtést ténylegesen végző önkormányzati cégektől, és a feladattal az erre alapított, állami NHKV-t bízta meg. Ez a társaság mindmáig sem a díjak beszedésére, sem a tevékenységet továbbra is végző kukáscégek költségeinek kifizetésére nem bizonyult alkalmasnak.

Mint a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) Népszavának küldött válaszaiból kiviláglik, a főpolgármester által korábban említett március 1-jei, elvi határidőig az utóbbi sem teljesült. Az FKF szerint a teljesítés "folyamatban van". Ugyanakkor elszámolásuk továbbra is negyedéves, váltás akkor várható, ha "ennek feltételei biztosítottak" lesznek, ami nem csak rajtuk múlik. Mindazonáltal "szerencsésnek tartanák", ha a második negyedévben már átállnának a havi elszámolásra az NHKV-val.

Az előzmények alapján a napilap szerkesztői úgy látják, hogy az NHKV minden lehetséges módon igyekszik kibújni a kényelmetlenebb feladatok teljesítése alól - ehhez illeszkedik, hogy a fővárosi cég válaszai alapján elmaradhat az elszámolás-váltás. Ráadásul még a teljesítés sem biztosítaná, hogy az FKF a jövőben is teljes körűen hozzájut költséget fedező átutalásokhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rrc122, 2019.03.05 10:58

@europeer:
"A fidesz-kdnp tele van vén funkcionáriussal, azok a pozícióból fognak kimúlni."

Ebbol hianyzik egy szo: ... ven komcsi funkcionariusokkal ...

De: "A fejetol buzlik a hal."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.03.05 10:12

Dehogy bukott. Tarlós polgi akar maradni, O1G pedig továbbra a főnök.
Tarlósnak lehetett volna annyi esze, hogy ezt nem játssza el. Indul és kész, nincs ezen mit variálni.
A fidesz-kdnp tele van vén funkcionáriussal, azok a pozícióból fognak kimúlni.
Csoda, hogy eddig nem volt élő közvetítésben haláleset, annyi a vén f@sz ott.
70-80 éves csotrogányok nyomulnak, nem tudnak méltósággal visszavonulni és nyugton lenni.
Érdekes, a munkahelyekre nem vesznek fel 45 évesnél idősebbet. A gép mellé nem kell az idősebb, a kamera elé meg a fontos pozíciókra mehet a roggyant öreg fej.
Fiatalok meg demokraták mi? Besz@rás... :DDD
Ráncos, öregpöttyös megjelenés a minimum, friss nyugdíjas csapat vagyunk. :DD
Ezek után is jár a munkáltatói adókedvezmény?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html