Nem elég a hőség, újabb pofon a budapestieknek

Tovább csúszhat a 3-as metró felújítása, mert az egyik hivatal hiánypótlást kért az állami támogatással kapcsolatos pályázaton. A munkálatokról szóló szerződést a legjobb esetben szűken egy hónap múlva írhatják alá.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 10. csütörtök, 09:28
Fotó: Napi.hu

Várni kell a 3-as metró alagútjának és biztosítóberendezéseinek felújítására kiírt tender eredményhirdetésével, mivel az eljáráshoz hiányzik egy engedély, amelyet az egyik kormányhivatalnak kell kiadnia - derült ki a Magyar Nemzet cikkéből. Hiánypótlásról van szó, amelyet a főváros vezetése gyorsan be akar nyújtani.

Így, ha senki sem támadja meg a pályázatot, akkor a legjobb esetben augusztus végén vagy szeptember elején a BKV megkötheti a munka elvégzéséről szóló szerződést. A 3-as metró harmadszor is kiírt tendereire érkezett árajánlatok egyébként ismét jóval meghaladják a tervezett költségeket.

A napilap úgy tudja, hogy bár már zajlanak az északi szakasz metrópótlásának előkészületei, a szakemberek szerint 2018 elejénél előbb nem kezdődik meg a lerobbant metróvonal felújítása, így leghamarabb 2020 közepén vagy végén végezhetnek a munkával.

HOZZÁSZÓLÁSOK