Népszavazásokat kezdeményez az MSZP

Az MSZP benyújtotta a közpénzek védelme érdekében kezdeményezett népszavazási kezdeményezéseit a választási irodának - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. július 27. péntek, 14:09
Fotó: Napi.hu

A kérdéseink kapcsolódnak az 1848-as követelésekhez, a törvény előtti egyenlőséghez, valamint a sajtó szabadságához, a cenzúra eltörléséhez - mondta el Tóth azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy több kérdésről próbálják elérni, hogy népszavazás legyen. Az egyik népszavazási kezdeményezésük, Magyarország európai ügyészséghez történő csatlakozásának sürgetése a törvény előtti egyenlőséggel függ össze. Szerinte ma ugyanis az ügyészség nem vizsgálja Magyarországon "a fideszes oligarchákkal, a fideszes közpénzszivattyúkkal" kapcsolatos ügyeket.

Az MSZP elnöke a sajtószabadsággal összefüggésben azt mondta, népszavazási kezdeményezéseikkel azt szeretnék elérni, hogy a közpénzből leadott megrendelések ne a fideszes barátoknál landoljanak, hanem nézettség, olvasottság alapján osszák el ezt a forrást.     Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes azt mondta, minden adófizető magyar állampolgárnak érdeke, hogy tudja: az ő zsebéből veszik ki azokat az uniós támogatásokat, amelyeket nem a valódi céljukra, hanem fideszes oligarchákhoz, rokonokhoz, barátokhoz jutnak.

Szerinte az Elios-ügy a példa arra, hogy a törvény előtti egyenlőség nem valósul meg Magyarországon. Több mint fél év után sem volt semmilyen nyomozati cselekmény az ügyben, holott az Európai Csalás Elleni Hivatal pontosan leírta, hogyan csalták el a közpénzt kormányzati kapcsolatokkal rendelkező emberek.

Az európai ügyészséghez történő csatlakozás garantálná a magyar adófizetőknek is, hogy felelősségre vonják azokat, akik a közös pénzt lenyúlják - tette hozzá Harangozó, aki azt is elmondta, tudják, hogy a Kúria többször elutasította az ebben a témában feltett kérdéseket, de azóta változott a jogi környezet és bíznak abban, hogy a bíróság most a magyar emberek oldalára áll.

Azt szeretnék elérni, hogy állami cégek és a kormányzat ne hirdethessen országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti választási kampány idején. Ezt azzal magyarázta, hogy a mostani országgyűlési kampányban a kormányzat gyakorlatilag a Fidesz kampányával megegyező hirdetési kampányt indított milliárdokból - ezt pedig már Őrsi Gergely, az MSZP fővárosi alelnöke magyarázta.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Remete53, 2018.07.27 16:27

@matura:
Bús düledékeiden, MSZP/MSZMP romvára megállék.
Huszt története: a több, mint félévezredes erődítmény, mely kiállta a tatárok, a törökök és az osztrákok több napig, hétig tartó ostromát, egy nap , egy éjszakai viharban elpusztult.
Az analógiát a nyájas olvasó fantáziájára bízom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.07.27 15:23

Még mindig fordítva ül a lovon az mszp, a számoknak se hisznek, nem ők a legnagyobb ellenzéki párt, hanem a fidesz2, a jobbik. Ezért ha valami komolyát akarnak szervezni, akkor először miért nem tárgyalják ki ezeket az ötleteket a többi ellenzéki párttal, és ha még kosarat is kapnának, tiszta képük lenne az ötletek fogadásáról. Mintha az utcán megtetszene egy lány és azonnal házassági ajánlattal bombáznám. Tehát a harctéri felderítés hiányzik, ami az mszp horn utáni időszakát jellemzi, minden valódi kormányzati munkát felületes, várva a sült galambot végeznek, ott a fidesz, akiről azt híresztelték, hogy nem értenek a kormányzáshoz, ezek a maffiaságot profi munkával végzik, az mszp még várja még mindig a sült galambot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html