Neves budapesti épület került arab kézbe

Arab befektető vásárolta meg a budapesti Lánchíd tőszomszédságában lévő, a budai Várra néző Intercontinental Hotelt. Az üzletet az Egyesült Arab Emírségek és a magyar kormány megállapodása tette lehetővé, amely utat nyit az arab befektetések előtt Magyarországon.
Napi.hu, 2014. június 23. hétfő, 09:01
Fotó: Napi.hu

Khalaf Al Habtoor, az Al Habtoor Group befektetési csoport dúsgazdag tulajdonosa kezébe került a Magyar Tudományos Akadémiával szemben, az Apácai Csere János utcában lévő budapesti Intercontinental hotel - jelentette a gulfbusiness.com hírportál. Ez a Habtoor-csoport második itteni beruházása: az első szállodát, az Erzsébet téri Le Méridient 2012-ben vásárolták meg.

Az üzlet előzménye a magyar kormány és az Egyesült Arab Emírségek vezetése között februárban létrejött megállapodás, amely megteremtette a jogi kereteket ahhoz, hogy a két ország befektetői megkötöttségek nélkül üzletelhessenek egymás területén. Az újabb budapesti vásárlásban a PCP Capital Parners működött közre tanácsadóként.

Stabil a kormány

Örülök, hogy a budapesti Intercontinental szálloda bővíti az Al Habtoor hotelportfólióját - mondta a tulajdonos mágnás. A magyar gazdaság kilábalt a recesszióból, és 2007 óta a leggyorsabb ütemben bővül. A GDP 1,2 százalékkal nőtt 2013-ban és idén még jobb eredmény várható. Magyarország nemrégen újraválasztott kormánya, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök vezet, stabil - tette hozzá.

Az Al Habtoor-csoport magyar hotelein kívül három további szállodát irányít Dubajban, kettőt a libanoni Bejrutban. Agresszív terjeszkedésük részeként nemrégiben szerezték meg a Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah szállodát. A cég nevéhez fűződik a hárommilliárd dolláros Al Habtoor City projekt, amelyben lagúnákkal, sétálóutcákkal átszőtt szórakoztató-, bevásárló- és pihenőközpont jön létre.

Budapesten nemrégiben az Andrássy úti volt Balettintézet évek óta üresen álló épülete került arab kézbe. Ezt katari uralkodó család egyik tagja vásárolta meg - derült ki a Heti Válasz internetes portáljának múlt heti értesüléséből.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.06.23 10:15

Jaj már meginta cím!
Az egy dolog, hogy - mint az a cikkből is kiderül - egy újabb arab tulajdonlásról van szó, de engem jobban érdekel, hogy mitől is lenne ez egy "neves budapesti" épület? Maga az épület legfeljebb hírhedt, mint annak egyik bizonyítéka, hogy a hazánkban világhírű Finta egy építőművész, mert nagy ívben tesz a szakmai követelményekre! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html