NGM: még idén 300 ezer lehet az átlagkereset

Még idén elérheti a bruttó átlagkereset a 300 ezer forintot, januárban pedig a 310 ezer forintot is meghaladhatja - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1-en.
Domokos Erika, 2017. december 20. szerda, 21:20
Fotó: Shutterstock

Simon Attila szerint a munkaadók nem csak felismerték a béremelés jelentőségét a munkaerő megtartásában, de biztosítani is tudták ennek fedezetét. A tavalyi bérmegállapodás egyik legfontosabb kérdése épp az volt, hogy a vállalkozások képesek lesznek-e erre - tette hozzá a helyettes államtitkár az MTI híre szerint.

Simon V4-es és régiós összehasonlításban is jelentősnek nevezte a keresetek növekedését és hangsúlyozta, hogy az október már a 7. olyan hónap volt idén, amikor az emelkedés meghaladta a 10 százalékot. A béremelkedés dinamikája több éves összehasonlításban még látványosabb, hiszen az átlagkereset 2016 októberében 262 ezer forint, 2015 októberében pedig 249 ezer forint volt - tette hozzá a helyettes államtitkár.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölte, hogy a bruttó átlagkereset 12,8 százalékos éves növekedéssel októberben elérte a 295 800 forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lezli, 2017.12.21 12:11

Emelhetitek már ingyenélő politikusok, aki kiment az nem biztos, hogy visszajön.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html