Ömlött a kikötő kotrásából származó homokos víz a strand közelében lévő móló mellé Balatonlellén. A munkára azért van szükség, hogy a nagyobb hajók is ki tudjanak járni. A déli parti kikötők szinte mindegyike küzd az áramlások miatti feltöltődéssel - olvasható a portálon.

A szomszédban nyaralók között vannak, akik nem örülnek. "Ez nem kellemes, a gyerekek itt fürdenek. Kérdés, hogy mennyire fertőző, és ha valóban lesz valami probléma, ki vállalja ezért a felelősséget. Miért nem lehetett ezeket az engedélyeket időben beadni, nyolc év alatt? Eddig a kotrást mindig időben elvégezték" - mondta egyikük.

A kikötő üzemeltetője azt mondja: a hatóságok engedélye alapján a homokot a mólószárak mellé kell rakniuk. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Kirendeltsége szerint ez balatoni szürke homok nagyon kevés szerves anyagot tartalmaz, ezért nem veszélyes.

Az elmúlt napokban a homokot a móló másik szára mellett rakták le. Itt homokpad alakult ki a strandon, és a víz is sekélyebb lett a területen.

(Képünk illusztráció)