Nőtt a profitja a szeszipar legnagyobb cégének

A világ vezető szeszipari cége, a Diageo a vártnál kedvezőbb féléves eredményekről számolt be csütörtökön, részben a kereslet bővülése miatt, valamint annak hatására, hogy a font erősödött a dollárral szemben.
Dzindzisz Sztefan, 2018. január 25. csütörtök, 13:19
Fotó: Reuters

A brit székhelyű vállalat azt közölte, hogy működési eredménye 6,1 százalékkal, 2,19 milliárd fontra emelkedett a december végével záródott pénzügyi első félévben. A cég adózott eredménye 36 százalékkal, 2,06 milliárd fontra ugrott, míg a bevétele 1,7 százalékkal, 6,53 milliárd fontra emelkedett.

A nemzetközi devizák árfolyamváltozásától és a vállalati akvizíciók hatásától megtisztított, úgynevezett organikus eladás 4,2 százalékkal nőtt, felülmúlva a szakértői várakozások átlagában szerepelt 3,7 százalékot - írja az MTI.

A Diageo organikus eladása világszerte nőtt. A bővülés Észak-Amerikában 2 százalék, Európában és Törökországban 4 százalék, Afrikában 2 százalék, Latin-Amerikában és a karibi térségben 7 százalék volt, és ugyancsak 7 százalék volt az ázsiai és csendes-óceáni térségben. ("Kik állítják elő a magyarnak hitt terméket?")

HOZZÁSZÓLÁSOK