Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég, rövidebb napos időszakok inkább csak az ország délnyugati felében lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szemerkélő eső vagy szitálás fordulhat elő.

A leghidegebb órákban 3-12 fok lesz, északnyugaton lesz a legenyhébb az idő. Napközben általában 13-18 fokig melegszik a levegő, de a tartósan borult részeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékek valószínűek. Az Alpokalja térségében enyhébb idő sem kizárt - írja az OMSZ.

Kedd reggel és este többfelé, napközben helyenként párásságra, ködre is készülni kell, főleg az északi, északkeleti országrészben. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet többnyire 15-20 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, párás északkeleti vidékeken ennél hidegebb lesz.

Szerdán is várható pára, köd. Több helyen előfordulhat elő eső, zápor, a borult, ködös részeken szitálás. A Dunántúlon, késő délutántól az északkeleti országrészben is megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között várható.

Csütörtökön szórványosan előfordul kisebb eső, zápor. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 3-10, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Péntek reggel és estétől többfelé lehetnek pára-, ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken akár mínusz 4 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak.

Szombat délelőtt, majd estétől több helyen várható párásság, köd. Legfeljebb szitálás fordul elő néhol. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul.

Vasárnap is többfelé lesz pára, köd. Helyenként szitálás is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.