Nyugalom! Az OMSZ szerint biztonságosak az alul lyukas mentőautók

Nem veszélyezteti a közlekedésbiztonságot a korrodált, többsörösen hiányos doblemez a mentőautókon - válaszolta Győri Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a Népszava kérdésére, melyet annak kapcsán tettek fel, miután kiderült, az egyik gépkocsivezető kedden nem akarta átvenni a rohadó autót.
Szepesi Anita, 2018. április 26. csütörtök, 11:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Életveszélyes mentőautóval kell vonulnia a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mentősöknek, írták a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének Facebook-oldalán. Az Országos Mentőszolgálat reakciója az volt az általa is ismert problémára, hogy menjenek a járművel lassabban - olvasható a lapban.

A Népszava közlekedésbiztonságot feszegető kérdésére Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója azt írta: "a képeken is látható korrodált, többszörösen hiányos doblemez a közlekedésbiztonságot nem veszélyezteti, ám az autó mielőbbi cseréjének (melyet már előzetesen beütemeztünk) indokoltságát alátámasztja."

Azt is hozzátette: míg korábban gyakori volt, mára az Országos Mentőszolgálat flottájában az ilyen kocsi, mostanra már csak elvétve találni hasonló elhasználódott, rozsdás mentőautót, és az idei év beszerzései révén, várhatóan ezeket is lecserélik.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK