Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek következménye, hogy határozatképtelen lesz az ülés, melyet a bizottság DK-s elnöke hívott össze a januári nyugdíj-átutalások késése miatt - olvasható a portálon.

A testületet összehívó Varju László elnök meghívta Mészáros Józsefet, az államkincstár elnökét is, hogy meghallgassák a késlekedésről, mely azon nyugdíjasok közül okozott sokaknak problémát, akik a bankszámlákra kapták a nyugdíjukat. Az államkincstár elnöke sem tesz eleget a meghívásnak - tudta meg a lap.

A mintegy 2,7 millió nyugdíjas közül több mint egymillióan kapják banki átutalással a nyugdíjukat, a többieknek a postások viszik ki járandóságukat.

A Magyar Államkincstár azért utalta el 11-én késve a nyugdíjakat, mert véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO Zrt. A nyugdíj folyósításának napja elvileg minden hónap 12-e, de ha ez a hétvégére esik, akkor az előző munkanapon szokott érkezni az utalás a nyugdíjasok bankszámlájára.

A Népszava nem sokkal később azt írta, hogy a botrány miatt Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának igazgató-helyettesét lefokozták.