A szélsőjobboldal és a szocialisták közös ötletelése veszélybe sodorná az egész nyugdíjrendszert, és olyan mértékű kiadásokat okozna, amely általános nyugdíjcsökkentést eredményezne, vagyis mind a mostani, mind a leendő nyugdíjasok nyugdíja csökkenne - állítja  a Fidesz frakció annak kapcsán, hogy mind a két ellenzéki párt támogatja azt a népszavazási kezdeményezést, amely kiterjesztené a férfiakra is a 40 éves nyugdíjkedvezményt.

Mint ismert a Fidesz 2011-ben vezette be egy - választási ígéret után- , hogy a nők 40 éves jogviszonnyal már a korhatár elérése előtt nyugdíjba vonulhatnak. A szabályozás viszont diszkriminatív - nemi alapon - ezért indult népszavazási kezdeményezés az ügyben amely a kedvezményt kiterjesztené a férfiakra is. Csak a női kedvezményi évi 130-150 milliárd forinttal növeli a nyugdíjkiadásokat, ugyanez a férfiak esetében további 150-170 milliárd forintot többletkiadást is jelenthet.

Fidesz szerint viszont Magyarország nem akar többé a segélyezettek és mindenféle kedvezmények alapján nyugdíjazottak országa lenni, mert az egyenes út az ország elszegényedéséhez. Segélyezettek és nyugdíjasok tömegéből még egyetlen ország sem tudott még előrejutni. Mindannyiunk érdeke, hogy a gazdaság működjön, és minél többen dolgozzanak. Magyarországon ma 23 éves csúcson a foglalkoztatás, Európában élen járunk a gazdasági növekedésben, és ez a magyar férfiak kemény munkájának is köszönhető.