Fontos jogosultság a nyugdíjkorhatár előtt állóknak - sokan nem tudnak róla

A nyugdíjazást megelőző védett korral kapcsolatban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben sokan aggódva érdeklődnek, hogy létezik-e még ez a védelem az idősebb munkavállalók részére, akik a leginkább tartanak attól, hogy elvesztik az állásukat. Farkas András nyugdíjszakértő tisztázta a feltételeket.
K. Kiss Gergely, 2020. május 21. csütörtök, 18:38
Fotó: Getty Images

Természetesen létezik a védett kor jogintézménye a veszélyhelyzetben is, a Munka törvénykönyve ennek keretében azt a munkavállalót védi, akinek a rá vonatkozó nyugdíjkorhatár betöltéséig kevesebb, mint 5 év van hátra (ez a személyi kör lényegében a 60 éves vagy annál idősebb dolgozókat öleli föl) - olvasható a nyugdíjguru.hu portálon.

A védelmi intézkedés lényege, hogy a nyugdíjasnak nem minősülő munkavállaló határozatlan időtartamú munkaviszonyát az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt év folyamán a munkáltató felmondással csak akkor szüntetheti meg, ha a munkavállaló a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, illetőleg egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. (Ezek a feltételek olyan súlyosak, hogy egyébként megalapoznák az azonnali hatályú felmondást.) A munkaviszony megszüntetésének megalapozottságát a munkáltatónak kell bizonyítania a felmondás indoklásában.

Megszüntethető emellett a munkaviszony a munkavállaló képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő okból is. Ennek feltétele, hogy a munkaszerződésben meghatározott munkahelyen - ennek hiányában azon a munkahelyen, ahol a munkavállaló munkáját szokás szerint végzi - nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelő betöltetlen másik munkakör vagy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló munkáltatói ajánlatot elutasítja. A képesség magában foglalja az eredményes tevékenység személyes feltételeit, azaz a munkavállalónak mindazon feltételekkel rendelkeznie kell, amelyek szükségesek munkaköri feladatainak teljesítéséhez.

A Munka Törvénykönyve szabályozza a végkielégítés és a védett korban járó többlet-végkielégítés mértékét is abban az esetben, ha a munkavállaló munkaviszonya a munkáltató felmondása vagy jogutód nélküli megszűnése következtében szűnik meg a munkavállalóra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt éven belül. A többlet-végkielégítés mértéke a munkáltatónál eltöltött időtartamhoz igazodik, és maximum három plusz havi távolléti díjjal emelheti a végkielégítés összegét.

A védett korban lévő munkavállalónak érdeke, hogy ha meg akarja szüntetni a munkaviszonyát a munkáltatója, akkor a veszélyhelyzet fennállása idején is a munkáltatói felmondással történő megszüntetéshez ragaszkodjék, és ne fogadja el a jellemzően közös megegyezéssel történő megszüntetésre vonatkozó munkáltatói javaslatot, ha abban a munkáltató nem kínál a fentieknél kedvezőbb juttatásokat - figyelmeztet Farkas András.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.05.22 09:49

Ez a védett kor is egy totális baromság. Volt nálunk egy ilyen fószer. Arra mindig ügyelt, hogy súlyos vétséget ne kövessen el (ezt amúgy is nehéz bizonyítani Munkaügyi Bíróságon), de egyébként minden alkalmat kihasznált a lógásra. Gyakorlatilag használhatatlan volt. Na ilyeneket véd ez a törvény. Lövés a saját térdbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html