Nyugdíjprémium: megszólalt a szaktárca, erre számíthatnak a nyugdíjasok

Amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra - közölte csütörtök reggel a Pénzügyminisztréium, amely szerint ennek összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 16. csütörtök, 08:50
Fotó: Shutterstock

A nyugdíjprémiumra akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul.

A szaktárca számításai szerint az idei év egészében 4,3 százalékkal nőhet a gazdaság, aminek elérését a legfrissebb 4,5 százalékos féléves adat is alátámasztja.

Ebben az évben 32 milliárd forintot különített el a kormány ennek kifizetésére. Magyarország történetében először tavaly kaphatott minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot. (Újra kell gondolni a nyugdíjrendszert - itt a javaslat.)

Forrás: Shutterstock

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.08.16 11:33

@Edebacsi:
ez rendszertől független ország sajátosság
azon kell rúgni aki nem tud védekezni
az 1. gengszter-váltásnál u.ez volt
akkor is elinflálták a korábbi nyugdíjakat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Edebacsi, 2018.08.16 10:31

"A múlt évben a bruttó átlagbér 297 ezer forint volt, a nettó pedig több mint 197 ezer forintot tett ki, ami egyaránt 12,9 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. Az inflációval együtt számolt reálbérek pedig 10,3 százalékos emelkedést mutattak." (https://24.hu/fn/gazdasag/2018/02/20/felrobbantak-a-magyar-berek/)
Nyugdíj "reál": évi 12.000.- Ft (havi 1000.-)
De ez sem"reál", előző évben is volt. Garantált a nyugdíjak, nyugdíjasok erős leszakadása
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html