Oktatás: érkezik az utánpótlás?

Egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra, az osztatlan tanárképzésre különösen nagy volt az érdeklődés az elmúlt három-négy évben - erről Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese beszélt hétfőn az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 21. hétfő, 09:44
Fotó: Napi.hu

Ugyan vannak még hiányszakok például a természettudományi területen, de azt tapasztalják, hogy egyre kevesebb a pályaelhagyó - mondta Hajnal Gabriella.

Az elnökhelyettes felidézte, hogy a pedagógusok béremelése négy lépcsőben érte el a mostani maximumot, a 2017 szeptemberében az életpályamodellhez kapcsolódó béremelés utolsó részlete átlagosan 3,5 százalékos bérnövekedést jelent a pedagógusoknak - írja az MTI.

Egy egyetemi végzettségű osztályfőnök pótléka minimum 20 ezer 300 forint lesz. (Tovább építkezik a CEU Budapesten.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2017.08.21 13:54

A 2017 szeptemberi pedagógus-béremelés bár része a törvénynek, de ugye a bértáblát nem fogja érinteni, hisz nem "jár" csak adható!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2017.08.21 13:54

Akkor már csak informatika és természettudományos tárgyakból lesz kevés tanár... meg gyógypedagógusból.

Bár mindegy is, hisz életbe lép az a törvény, ami újra engedi a képesítés nélküli tanárok alkalmazását 5 évre!

Különben ne legyen már ilyen nagy csoda, hogy ha az állam akár havi 75.000 forinttal is megtámogatja a tanárnak jelentkezőt, akkor oda megy az érettségizett.

Azt ugyan nem említi a cikk, hogy pont a tanárképzőkre jelentkeznek nagy arányba nyelvvizsga nélkül hallgatónak... egyes képzőhelyeken 60% felett is van az arányuk!

2020-tól tőlük elbúcsúzhatnak a jelentkezők közül!
És a már felvettek diplomájához is elkélne a nyelvvizsga!

De magyartanár lesz elég! Ez igen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html