Október végén lejárnak a diákigazolványok

Az előző tanévben/félévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig használhatók, ezért a MÁV arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról - írta közleményében a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
Domokos Erika, 2018. október 24. szerda, 12:20
Fotó: Pixabay

A köznevelési és felsőoktatási intézmények minden tanévben érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek a felsőoktatásban az első félév végéig, azaz március 31-ig, a köznevelési intézményekben pedig a következő év októberének utolsó napjáig érvényesek. Az új matricákat október végéig érdemes beszerezni. Amennyiben a tanulói, hallgatói diákigazolványt valamilyen okból nem érvényesítik időben, az okmány az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható - írta a MÁV.

A közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a lakóhelyük, illetve tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne közötti útvonalra szóló, 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak.

A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK