OLAF: nyilvánosságra hozható a 4-es metró jelentése

Nincs szükség a Csalás Elleni Hivatal engedélyére a budapesti 4-es metróról készült végleges jelentés nyilvánosságra hozatalához – tudatta levélben Molnár Csaba, a DK EP-képviselőjének megkeresésére Giovanni Kessler, az OLAF főigazgatója.
Napi.hu, 2017. január 25. szerda, 16:05
Fotó: Napi.hu

Az OLAF főigazgatója egy magyar EP-képviselő érdeklődésére megerősítette, hogy nincs szükség a Csalás Elleni Hivatal külön engedélyére a budapesti négyes metróról készült jelentés nyilvánosságra hozatalához. A Giovanni Kesslerrel folytatott levélváltásról Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke számolt be szerdán brüsszeli tudósítóknak - írja  a Bruxinfo.

Az OLAF nemrég fejezte be a budapesti négyes metróberuházás kapcsán felmerült állítólagos csalásokról és rendellenességekről szóló vizsgálatot, és a végleges jelentést nemrég elküldte többek között a Bizottság regionális politikai főigazgatóságának és a magyar hatóságoknak. Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten jelentette be, hogy a kormány feljelentést tesz az ügyben.

Giovanni Kessler, az OLAF főigazgatója a BruxInfo által is látott levélben azt írja, hogy most, hogy a végleges jelentést megkapták a címzettek, első lépésben a tagállami hatóságokra tartozik a döntés meghozatala a dokumentum nyilvánosság elé tárásáról.

"A hivatal (OLAF) nincs abban a helyzetben, hogy döntést hozzon a jelentés esetleges közzétételéről" - mondta a főigazgató.

HOZZÁSZÓLÁSOK