Olcsón megúszta a börtönt a világhírű labdarúgó

Az illetékes barcelonai bíróság pénteken jelentette be, hogy hozzájárult Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal való kiváltásához – írja az MTI híre alapján az mno.hu.
Domokos László, 2017. július 8. szombat, 07:20
Fotó: Reuters

A beszámoló szerint az FC Barcelona argentin labdarúgója napi 400 euróval (123 300 forinttal) válthatja ki börtönbüntetését, így 252 ezer eurót kell fizetnie a kétmillió eurós bírságon kívül. A klasszis támadó édesapja, Jorge Messi - akit ugyancsak elmarasztaltak az ügyben - 15 hónapos börtönbüntetését 180 ezer euróval lehet kiváltani - írta a portál.

Az ötszörös aranylabdás játékost tavaly ítélték el, miután bebizonyosodott, hogy a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le. A spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió eurót nem fizetett be.

Messinek vélhetőleg akkor sem kellett volna börtönbe vonulnia, ha nem kap bírósági hozzájárulást a pénzbírságra való átváltásra, mivel Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

HOZZÁSZÓLÁSOK